Kurs for avlsbesetninger

18.01.2017

Norsvinskolen arrangerer kurs for avlsbesetninger onsdag og torsdag 8. og 9. februar i våre kurslokaler i Teglgården. Kurset er gratis.  Vedlagt er invitasjon og program for kurset.  

Les mer

Norsvin-forskere på Innovasjonscamp

16.01.2017

Hvordan kan fremvoksende teknologier bidra til en grønn og bærekraftig matproduksjon? Det var temaet på Landbrukets Innovasjonscamp, hvor Norsvin-forskere deltok. En av idéene Norsvin var med på, var blant vinnerne i campen.   

Les mer

Film med bilder fra byggeprosessen

13.01.2017

Norsvins nye seminstasjon vil ha plass til 300 seminråner og produksjon av ca. 500.000 sæddoser årlig. Anlegget skal stå ferdig sommeren 2017, og her kan du se bilder fra byggeprosessen!

Les mer

«Jobb smart – tid spart» er årets studieopplegg

12.01.2017

Årets studiehefte, «Jobb smart – tid spart», er klart til utsending. I år består studieopplegget av et kortfattet hefte og 8 korte videoer med deling av fagstoff, erfaringer og tips til smarte ting fra engasjerte svineprodusenter. Innholdet i heftet og filmene er sammen ment som et diskusjonsgrunnlag i studieringene.

Les mer

Ta opp driftsstatus ved nyttår!

30.12.2016

Ønsker du bedre oversikt over det økonomiske resultat i besetningen din, er det viktig at du har tatt opp en nøyaktig status over dyra ved nyttår. Hvert år oppgir Norsvin hva vi anbefaler som statusverdier. Verdiene er utarbeidet i samarbeid med fagpersoner i slakteriene.

Les mer

Julehilsen fra direktøren

22.12.2016

Vi har snart lagt bak oss et nytt år. Et år som vil gå inn i historien som et godt år for norske svineprodusenter og Norsvin.

Les mer

Prisendringer semin

22.12.2016

Norsvins styre har vedtatt justering av sædprisene med virkning fra 1. januar 2017. Dette innebærer at prisene på brukssæd øker med kr 6 pr dose, mens prisene på avlssæd (landsvin og Z-linje) øker med kr 85 pr dose.

Les mer

Ledig stilling: Avlskonsulent

22.12.2016

Vi søker etter avlskonsulent i 100 % fast stilling, for snarlig tiltredelse. Arbeidsoppgaver er i hovedsak utføring av felttest i Norsvins avlsbesetninger, fortrinnsvis i region øst. Felttesten består av unggrismåling, eksteriørbedømming og avlsrådgivning. Stillingen inngår i et team på syv medarbeidere og arbeidet utføres i tett samarbeid med våre dyktige avlsbesetninger. 

Les mer