Bli med i en studiering

Årets studiekurs fra Norsvin fokuserer på SPF og har fått tittelen «Friskere gris med SPF».  Studiekurset er aktuelt for både smågris- og slaktegrisprodusenter. Kurset gir svar på mye av det mange lurer på om SPF. Kanskje vil det også få flere til å vurdere overgang til SPF-produksjon.  

Test
Publisert: 24.01.2020 Oppdatert: 13.03.2020

Stikkord:

I kurset forklares det hva SPF er, hvilken betydning en slik helsestatus har for dyrehelse, dyrevelferd, antibiotikabruk, miljø og klimaavtrykk, og ikke minst produksjonsresultater i besetningene. Erfaringer med SPF og den økonomiske betydningen av driftsformen er også en del av kurset.  En viktig del av kurset er planlegging og praktisk gjennomføring av sanering med vask og desinfeksjon. Drift av SPF-besetninger, smitteforebygging og smittevern, samt ulike rekrutteringsmåter er også tema som belyses i studiekurset. Studieopplegget består av et studiehefte med diskusjonsspørsmål og seks filmer med intervjuer av svineprodusenter og fagpersoner. Filmene finner dere på YouTube


Kom sammen i studieringer 

Studiekurset er primært tenkt til bruk i studieringer i lokal- eller fylkeslag i Norsvin, men kan også brukes til studier på egenhånd. Studieringer er svært viktig for både det faglige og sosiale miljøet blant svineprodusentene. En faglig diskusjon og en kaffekopp gjør godt for de fleste. Studiekurset har tre studieenheter, og gjennomføringen kan gjøres på mange måter. Er det ikke en studiering hos deg så lag en.

Konkurranse 

Du og studieringkollegene dine kan vinne en overraskelse fra oss! Alt du trenger å gjøre, er å ta et bilde neste gang dere samles, og legge det ut på Facebook eller Instagram med emneknaggene #norsvin og #friskeregris. Vi trekker en vinner i løpet av mai måned. Knips og del, vi gleder oss til å se glimt fra studieringer fra det ganske land!

Studiehefte klart til bestilling 

Årets studiehefte som er på 60 sider koster 220 kr og kan enten bestilles fra  Norsvins nettbutikk eller ved en e-post til  oystein.moen@norsvin.no