BioBank og VHLGenetics lanserer ScandiGen Lab

Selskapene BioBank AS og VHLGenetics B.V. har etablert det nye genotypingslaboratoriet ScandiGen Lab i Hamar.

Test
Publisert: 04.08.2021 Oppdatert: 04.08.2021

Stikkord:

Selskapene BioBank AS og VHLGenetics B.V. har etablert det nye genotypingslaboratoriet ScandiGen Lab i Hamar.

Etter at BioBank ble distributør for VHLGenetics i 2017, var etableringen av ScandiGen Lab neste naturlige steg, skriver selskapene i en pressemelding.

Videre heter det at “som distributør for VHLGenetics har BioBank de siste årene sendt prøver til VHLGenetics’ laboratorier. Gjennom etableringen av ScandiGen Lab åpnes det for å analysere prøvene fra det skandinaviske markedet regionalt i moderne lokaliteter hos ScandiGen Lab. Dette styrker forutsetningene for at begge selskaper kan tilby best mulig service innen DNA-testing på dyr nært til kundene. Ambisjonene for ScandiGen Lab er å bli den foretrukne leverandøren av genotypetjenester for dyr i Norge, Sverige og Finland ved gradvis å utvikle virksomheten og utvide tjenestene.”

Les pressemeldingen i sin helhet her.


VHLGenetics er en ledende tjenesteleverandør med tre avdelinger i Nederland, Tyskland og Belgia. I over 30 år har DNA vært kjernen i organisasjonen gjennom forskning og genetiske rutinetester til markedet. Testene er utført på prøver fra dyr, planter og mikroorganismer. VHLGenetics utvikler sin produktportefølje og sitt tjenestetilbud fortløpende for å opprettholde sin ledende posisjon.

BioBank er en norsk genbank for produksjonsdyr, kjæledyr, fisk og planter; etablert i 2005 og eid av de tre største avlsselskapene i Norge. BioBank driver et sikkert og robust fryselagringssystem, utfører DNA-ekstraksjon av høy kvalitet med distribusjon til underleverandører, avstammingskontroll for produksjonsdyr og kjæledyr, rutinemessig og avansert prøvetaking, prosjektdesign med enkel kommunikasjon til kunder med mer.