DNA sporing

I det nederlandske markedet er flere såkalte konseptproduksjonskjeder aktive. Slike markedskonsepter skiller seg ut for sine kunder med spesielle merkenavn, og produserer griser under spesifikke fôring- og/eller velferdsregelverk.

Test
Publisert: 17.12.2017 Oppdatert: 08.05.2018

I det nederlandske markedet er flere såkalte konseptproduksjonskjeder aktive. Slike markedskonsepter skiller seg ut for sine kunder med spesielle merkenavn, og produserer griser under spesifikke fôring- og/eller velferdsregelverk. Disse kjedene har ofte spesielle krav til genetikken til grisen. Med flere linjer er Topigs Norsvin den perfekte partneren til disse kjedene.

Basert på behovene til konseptet er det mulig å velge ut spesifikke kjøtt- og slaktekvalitets egenskaper. Når ekstra smak og mørhet er nødvendig, vil egenskaper som drypptap, intramuskulært fett og lite rånesmak være viktige. En spesiell tjeneste for konseptprodusent partnere er å kunne spore DNA for å fastslå opprinnelsen til svinekjøttet i butikken. DNA profilene til rånene på seminstasjonen sjekkes og lagres for dette.

Ved å måle DNA fra kjøttet og sammenligne det med rånene på seminstasjonen er det mulig å fastslå om kjøttet er produser i konseptkjeden, og derfor sikre produksjonsprosessen og unngå feil.