Laster Hendelser

Fagseminar

Norsvin arrangerer et to dagers fagseminar den 28. og 29. november. Her er det mange høyaktuelle temaer for alle som jobber i svinebransjen. Temaer på dyrevelferd, fôring, økonomi og helse.

Priser

Medlem: Begge dager med overnatting og festmiddag kr 3900,-
Medlem: Begge dager, ikke overnatting, med middag kr 3300,-
Medlem: Begge dager uten overnatting og middag kr 3100,-
Ikke medlem: Begge dager med middag kr 4500,-
Student: Begge dager, overnatting, med middag kr 2800,-

For andre kombinasjoner ta kontakt med oss.

Påmelding kan gjøres via Min Side for dem som har kundenummer i Norsvin, eller så du kan sende en e-post til norsvin@norsvin.no

Stedet for seminaret er Scandic Ringsaker, Kårtorpvegen 1, 2320 Furnes. Telefon: 62 35 01 00.

Vi talas på Hamar. Hilsen Rektor

Program

Onsdag 28.

09.00 – 10.00Deltakerregistrering, kaffe og rundstykker, Åpning v/Dyre Johan Haug
10.00 – 10.45Bedre økonomi og bedre plass ved å produsere det samme antall smågris på færre purker. v/ Asbjørn Schjerve, Norsvin
10.50 – 11.30Rote- og sysselsettingsmatrialer – praktiske eksempler. v/ Marie Nøkling, Mattilsynet 
11.30 – 11.45Pause
11.45 – 12.15Transportdyktig gris – hvor går grensen? v/Christina Manzetti, Mattilsynet
12.15 – 13.15Lunsj
13.15 – 14.00God velferd for avvent smågris – spiseplass, vanntilgang etc. v/ Maria Stenklev, HT svin veterinær, Nortura
14.00 – 14.15 Pause
14.15 – 14.45Halebitingsprosjektet – er det genetiske forskjeller? v/ Kristine Hov Martinsen, Norsvin
15.00 – 15.45Utvikling av halebiting – Årsaker og tiltak. v/ ved Andrew Janczak, NMBU
15.45 – 16.00Pause med fingermat og kaffe
16.00 – 16.45Utfordring rundt avvenning- fôring rundt avvenning. v/Kari Ljøkjel, Felleskjøpet fôrutvikling.
16.50 – 17.35Fôring for god dyrevelferd.  v/ Armando Oropeza, Fiskå Mølle
19.30Festmiddag
  
Torsdag 29. 
 Foredrag
08.30 – 09.15Hvordan forbedre svinekjøttets omdømme.  v/ Anne Cecilie Helene Zondag, Matprat
09.15 – 09.30Pause
09.30 – 10.30Sykdomsspredning og forebyggelse av sykdomsutbrudd. v/ Stine Gulliksen, Animalia, og Peer Ola Hofmo, Norsvin
10.35 – 11.05Holdbare purker, fôringsanbefaling. v/Signe L. Thingnes, Norsvin
11.05 – 11.20Pause
11.20 – 12.05Fôring av rasktvoksende gris. v/Kathrine Lunde og Elin F. Gjestvang, Norgesfôr
12.05 -13.05Lunsj
13.05 – 13.35Verktøy for å regulere produksjonen. v/ Gustav Grøholt Norsvin
13.35 – 13.50Pause, kaffe og frukt
13.50 – 14.35Verdien av gode rekruttpurker. v/ Eli Gjerlaug Enger, Norsvin
14.45 – 15.15Ingris – nye rapporter på tilvekst.  v/ Hanne Margrete Johnsen, Animalia, og Øystein Moen, Norsvin
15.15Avslutning og vel hjem. v/ Dyre Johan Haug, Norsvin