Laster Hendelser

Fagseminar

Norsvin arrangerer et to dagers fagseminar den 28. og 29. november. Her er det mange høyaktuelle temaer for alle som jobber i svinebransjen. Temaer på dyrevelferd, fôring, økonomi og helse.

Priser

Medlem: Begge dager med overnatting og festmiddag kr 3900,-
Medlem: Begge dager, ikke overnatting, med middag kr 3300,-
Medlem: Begge dager uten overnatting og middag kr 3100,-
Ikke medlem: Begge dager med middag kr 4500,-
Student: Begge dager, overnatting, med middag kr 2800,-

For andre kombinasjoner ta kontakt med oss.

Påmelding kan gjøres via Min Side for dem som har kundenummer i Norsvin, eller så du kan sende en e-post til norsvin@norsvin.no

Vi talas på Hamar. Hilsen Rektor

 

Program
Onsdag 28.11.2018

 Foredrag
09.00 – 10.00Deltakerregistrering, kaffe og rundstykker
10.00 – 10.45Hvordan forbedre svinekjøttets omdømme, ved Anne C.H.Zondag, Matprat
10.50 – 11.30Rote- og sysselsettingsmatrialer – praktiske eksempler, ved Marie Nøkling, Mattilsynet
11.30 – 11.45Pause
11.45 – 12.15Transportdyktig gris – hvor går grensen? Ved Christina Manzetti, Mattilsynet
12.15 – 13.15Lunsj
13.15 – 14.00God velferd for avvent smågris – spiseplass, vanntilgang etc., ved Maria Stenklev, Nortura
14.00 – 14.15Pause
14.15 – 14.45Halebitingsprosjektet – er det genetiske forskjeller? ved Kristine Hov Martinsen, Norsvin
14.45 – 15.00Pause med fingermat og kaffe
15.00 – 15.45Utvikling av halebiting – Årsaker og tiltak, ved Andrew Janczak, NMBU
15.50 – 16.35Bedre økonomi og bedre plass ved å produsere det samme antall smågris på færre purker, ved Asbjørn Schjerve, Norsvin
16.45 – 17.30Fôring for god dyrevelferd, ved Armando Oropeza, Fiskå Mølle
19.30Middag
  
  
Torsdag 29.11.2018 
  
08.30 – 09.15Utfordring rundt avvenning – fôring rundt avvenning ved Kari Ljøkjel, Felleskjøpet Fôrutvikling
09.15 – 09.30Pause
09.30 – 10.15Holdbare purker, ved Signe Lovise Thingnes, Norsvin
10.20 – 11.05Fôring av rasktvoksende gris, ved Katrine Lunde og Elin Furrevik Gjestvang, Norgesfôr
11.05 – 11.20Pause
11.20 – 11.50Verdien av gode rekruttpurker, ved Eli Gjerlaug Enger, Norsvin
11.50 – 12.50Lunsj
12.50 – 13.20Verktøy for å regulere produksjonen, ved Gustav Grøholt Norsvin
13.20 – 13.35Pause, kaffe og frukt
13.35 – 14.35Sykdomsspredning og forebyggelse av sykdomsutbrudd, ved Stine Gulliksen, Animalia, og Peer Ola Hofmo, Norsvin
14.45 – 15.15Ingris – nye rapporter på tilvekst, ved Hanne Margrete Johnsen, Animalia, og Øystein Moen, Norsvin
15.15Avslutning og vel hjem, ved Dyre Johan Haug, Norsvin