Laster Hendelser

Kurs i slaktegrisproduksjon

Slaktegrisproduksjon 4. – 6. februar – Hamar

Dette er et av tre kurs du trenger for å bli «Cand Pig».

For å bli «Cand Pig» må du ha fullført kursene; smågrisproduksjon, slaktegrisproduksjon og driftsledelse. Hver kurs har varighet på tre dager.

Kurset er for alle som jobber i bransjen, både for erfarne og uerfarne. Om du jobber som avløser, rådgiver eller er erfaren på gris er det alltid noe nytt du kan tilegne deg. Bli med og sett ditt preg på meningsutvekslinger og diskusjoner. Det er avsatt tid til spørsmål og diskusjoner under foredragene.

I kurset så er det selvsagt mye fokus på dyrevelferd. Om det er foredrag om innredninger, fôring eller helse, så er dyrevelferden et sentralt begrep. Ta en kikk på programmet og melde dere på via  «min side» i Norsvin. Er du ikke kunde i Norsvin, så send en e-post til norsvin@norsvin.no så ordner vi påmelding.

Priser:
For medlemmer  5500,- for deltaker nr. to 4200,-
Ikke medlemmer 6700,-
Student 3300,-

Overnatting på hotel Astoria koster 1025,- pr. natt inkludert frokost og kveldsbufe (middag). Dette gjøres opp på hotellet ved utsjekk.

Har du spørsmål om kurset så send gjerne en e-post til dyre-johan.haug@norsvin.no

 

Program

Tirsdag 4. februar
09.45 – 10.00 Oppmøte, kaffe/te
10.00 – 10.45 Åpning og presentasjon v/Rektor Dyre Johan Haug
10.45 – 11.15 Dyrevelferd slaktegris, regelverk, rote og sysselsettingsmatrialer. Praktiske eksempler v/Dyre Johan Haug, Norsvin
11.30 – 12.15 Ventilasjon og innredningssystemer v/Professor Knut E. Bøe, NMBU
12.15 – 13.15 Lunsj
13.15 – 14.00 Knut fortsetter…
14.15 – 15.00 Knut fortsetter…
15.00 – 15.15 Kaffepause, m/kake
15.15 – 16.00 Knut fortsetter…
16.15 – 17.00 Direktørens time. v/Olav Eik-Nes, Norsvin
19.00 – 20.00 Middag på hotellet
20.30 – Bowling, uformell konkurranse, der det er lagt mest vekt på det sosiale.
Onsdag 5. februar
08.30 – 09.15 Avl for slaktegrisegenskaper v/Eli G. Enger, Norsvin
09.30 – 10.15 Økonomi i slaktegrisproduksjonen v/Øystein Moen, Norsvin
10.30 – 11.15 Fôring av slaktegris fra 30 kg til slakt, generell ernæring. v/Victoria B.Lund, Felleskjøpet
11.30 – 12.15 Fôring fortsetter…
12.15 – 13.15 Lunsj
13.15 – 14.00 Victoria firtsetter… fortsetter…
14.15 – 15.00 Victoria fortsetter…
15.00 – 15.15 Kaffepause m/kake
15.15 – 16.00 Slik gjør vi det, v/slaktegrisprodusent Julie Engeloug
16.15 – 17.00 Julie fortsetter…
19.00 – Middag på hotellet, med Cand Pig utdeling
Torsdag 6. februar
08.30 – 09.15 Sjukdom og helse fra avvenning til slakt v/Maria Stenklev, HT svin veterinær i Nortura
09.30 – 10.15 Maria fortsetter…
10.30 – 11.15 Maria fortsetter…
11.30 – 12.15 Maria fortsetter…
12.15 – 13.15 Lunsj
13.15 – 14.00 Ingris, et verktøy i slaktegrisproduksjonen. Registrering og resultatberegning. v/Dyre Johan Haug, Norsvin
14.15 – 15.00 Dyre Johan fortsetter…
15.00 – 15.15 Oppsummering og avslutning v/Dyre Johan