Laster Arrangementer

Kurs i smågrisproduksjon

Norsvinskolen holder kurs i smågrisproduksjon 12-14 januar i Rogaland.

Hvor: Quality Airport Hotel ved Sola, Rogaland

Når: 12.-14. januar 2021

Dette er et av tre kurs du trenger for å bli «Cand Pig».

For å bli «Cand Pig» må du ha fullført kursene; smågrisproduksjon, slaktegrisproduksjon og driftsledelse. Hver kurs har varighet på tre dager.

Kurset er for alle som jobber i bransjen, både for erfarne og uerfarne. Om du jobber som avløser, rådgiver eller er erfaren på gris er det alltid noe nytt du kan tilegne deg. Bli med og sett ditt preg på meningsutvekslinger og diskusjoner. Det er avsatt tid til spørsmål og diskusjoner under foredragene.

I kurset er det selvsagt mye fokus på dyrevelferd. Om det er foredrag om innredninger, fôring eller helse, så står er dyrevelferd sentralt.

Hovedtemaer er:

  • Innredningssystemer til purker og smågris
  • Smittevern, hvordan unngå sjukdomsutbrudd
  • Rekruttering av avlsdyr
  • Fruktbarhet og helse, stell av smågris fra fødsel til avvenning
  • Fôring av purker og smågris
  • Avl av gode livdyr
  • Ingris, registrering og styring av besetningen
  • Foredrag fra en god smågrisprodusent, «slik gjør vi det»

Priser:
For medlemmer  5700,- for deltaker nr. to 4500,-
Ikke medlemmer 6900,-
Student 3300,-

Har du spørsmål om kurset så send gjerne en e-post til dyre-johan.haug@norsvin.no

Program

 Tirsdag
09.45 – 10.00 Oppmøte, kaffe/te
10.00 – 10.45 Åpning og presentasjon v/Rektor Dyre Johan Haug
10.45 – 11.15 Innrednings systemer til purker og smågris
11.30 – 12.15 Knut fortsetter…
12.15 – 13.15 Lunsj
13.15 – 14.00 Moderne grisehus for purker og smågris v/Fjøssystemer
14.15 – 15.00 Fjøssystemer fortsetter…
15.00 – 15.15 Kaffepause, m/kake
15.15 – 16.00 Puljesystemer v/Dyre Johan Haug
16.15 – 17.00 Ingris, et verktøy i smågrisproduksjonen. Registrering og resultatberegning v/Dyre Johan Haug, Norsvin SA

 

Onsdag
 09.30 – 10.15 Fruktbarhet hos purke, brunst og bedekkingsutiner v/HT Svin veterinær Maria Stenklev, Nortura SA
10.30 – 11.15 Maria fortsetter…
11.30 – 12.15 Forebyggende helsearbeid, avvenning og stell av smågris v/HT Svin veterinær Maria Stenklev, Nortura SA
12.30 – 13.15 Maria fortsetter…
13.15 – 14.15 Lunsj
14.15 – 15.00 Maria fortsetter…
15.15 – 16.00 Maria fortsetter…
15.00 – 15.15 Kaffepause m/kake
16.15 – 17.00 Slik gjør vi det, v/kombinertprodusent Lars Hulleberg, Ringsaker
17.15 – 18.00 Lars fortsetter…

 

Torsdag
 09.30 – 10.15 Avlmessig utvikling og påvirkning på smågrisproduksjon v/Eli J. Gjerlaug Enger, Norsvin SA
10.30 – 11.15 Hvordan ta del i avlsframgangen, verdien av gode livdyr v/Eli J. Gjerlaug Enger, Norsvin SA
11.30 – 12.15 Fôring av purker og smågris v/Borghild Njærheim Barstad, FKRA
11.30 – 12.15 Borghild fortsetter…
13.15 – 14.15 Lunsj
14.15 – 15.00 Borghild fortsetter…
15.15 – 16.00 Borghild fortsetter…
16.00 – 16.15 Oppsummering og avslutning v/Dyre Johan