
Kurs i smågrisproduksjon
Norsvinskolen holder kurs i smågrisproduksjon 12-14 januar i Rogaland.
Hvor: Quality Airport Hotel ved Sola, Rogaland
Når: 12.-14. januar 2021
Dette er et av tre kurs du trenger for å bli «Cand Pig».
For å bli «Cand Pig» må du ha fullført kursene; smågrisproduksjon, slaktegrisproduksjon og driftsledelse. Hver kurs har varighet på tre dager.
Kurset er for alle som jobber i bransjen, både for erfarne og uerfarne. Om du jobber som avløser, rådgiver eller er erfaren på gris er det alltid noe nytt du kan tilegne deg. Bli med og sett ditt preg på meningsutvekslinger og diskusjoner. Det er avsatt tid til spørsmål og diskusjoner under foredragene.
I kurset er det selvsagt mye fokus på dyrevelferd. Om det er foredrag om innredninger, fôring eller helse, så står er dyrevelferd sentralt.
Hovedtemaer er:
- Innredningssystemer til purker og smågris
- Smittevern, hvordan unngå sjukdomsutbrudd
- Rekruttering av avlsdyr
- Fruktbarhet og helse, stell av smågris fra fødsel til avvenning
- Fôring av purker og smågris
- Avl av gode livdyr
- Ingris, registrering og styring av besetningen
- Foredrag fra en god smågrisprodusent, «slik gjør vi det»
Priser:
For medlemmer 5700,- for deltaker nr. to 4500,-
Ikke medlemmer 6900,-
Student 3300,-
Har du spørsmål om kurset så send gjerne en e-post til dyre-johan.haug@norsvin.no
Program
Tirsdag | |
09.45 – 10.00 | Oppmøte, kaffe/te |
10.00 – 10.45 | Åpning og presentasjon v/Rektor Dyre Johan Haug |
10.45 – 11.15 | Innrednings systemer til purker og smågris |
11.30 – 12.15 | Knut fortsetter… |
12.15 – 13.15 | Lunsj |
13.15 – 14.00 | Moderne grisehus for purker og smågris v/Fjøssystemer |
14.15 – 15.00 | Fjøssystemer fortsetter… |
15.00 – 15.15 | Kaffepause, m/kake |
15.15 – 16.00 | Puljesystemer v/Dyre Johan Haug |
16.15 – 17.00 | Ingris, et verktøy i smågrisproduksjonen. Registrering og resultatberegning v/Dyre Johan Haug, Norsvin SA |
Onsdag | |
09.30 – 10.15 | Fruktbarhet hos purke, brunst og bedekkingsutiner v/HT Svin veterinær Maria Stenklev, Nortura SA |
10.30 – 11.15 | Maria fortsetter… |
11.30 – 12.15 | Forebyggende helsearbeid, avvenning og stell av smågris v/HT Svin veterinær Maria Stenklev, Nortura SA |
12.30 – 13.15 | Maria fortsetter… |
13.15 – 14.15 | Lunsj |
14.15 – 15.00 | Maria fortsetter… |
15.15 – 16.00 | Maria fortsetter… |
15.00 – 15.15 | Kaffepause m/kake |
16.15 – 17.00 | Slik gjør vi det, v/kombinertprodusent Lars Hulleberg, Ringsaker |
17.15 – 18.00 | Lars fortsetter… |
Torsdag | |
09.30 – 10.15 | Avlmessig utvikling og påvirkning på smågrisproduksjon v/Eli J. Gjerlaug Enger, Norsvin SA |
10.30 – 11.15 | Hvordan ta del i avlsframgangen, verdien av gode livdyr v/Eli J. Gjerlaug Enger, Norsvin SA |
11.30 – 12.15 | Fôring av purker og smågris v/Borghild Njærheim Barstad, FKRA |
11.30 – 12.15 | Borghild fortsetter… |
13.15 – 14.15 | Lunsj |
14.15 – 15.00 | Borghild fortsetter… |
15.15 – 16.00 | Borghild fortsetter… |
16.00 – 16.15 | Oppsummering og avslutning v/Dyre Johan |