Laster Arrangementer

Kurs i smågrisproduksjon

Norsvinskolen holder kurs i smågrisproduksjon 27-29 oktober på Hamar.

Dette er et av tre kurs du trenger for å bli «Cand Pig».

For å bli «Cand Pig» må du ha fullført kursene; smågrisproduksjon, slaktegrisproduksjon og driftsledelse. Hver kurs har varighet på tre dager.

Kurset er for alle som jobber i bransjen, både for erfarne og uerfarne. Om du jobber som avløser, rådgiver eller er erfaren på gris er det alltid noe nytt du kan tilegne deg. Bli med og sett ditt preg på meningsutvekslinger og diskusjoner. Det er avsatt tid til spørsmål og diskusjoner under foredragene.

I kurset er det selvsagt mye fokus på dyrevelferd. Om det er foredrag om innredninger, fôring eller helse, så står er dyrevelferd sentralt.

Program:

Tirsdag 27. oktober 2020

09:45 – 10:00 Oppmøte, kaffe/te
10:00 – 10:45 Åpning og presentasjon v/Rektor Dyre Johan Haug
10:45 – 11:15
Innredningssystemer til purker og smågris v/ Knut E. Bøe, NMBU
11:30 – 12:15 Knut fortsetter…
12:15 – 13:15 Lunsj
13:15 – 14:00
Etologi, forstå grisens adferd v/Solveig Kongsrud og Signe Lovise Thingnes, Norsvin
14:15 – 15:00 Hvordan kontrollere smittestoffer for å unngå sjukdomsutbrudd (SPF) v/ Overveterinær Peer Ola Hofmo, Norsvin SA
15:00 – 15:15
Kaffepause m/ kake
15:15 – 16:00
Nok rekrutter til rett tid. v/Stine B. Eid, Nortura Sa
16:15 – 17:00
Ingris, et verktøy i smågrisproduksjonen. Registrering og resultatberegning v/Dyre Johan Haug, Norsvin SA
19:00 – 20:00
Middag på hotellet
20:30-
Bowling, uformell konkurranse, der det er lagt vekt på det sosiale

Onsdag 28. oktober 2020

08:30 – 09:15 Fruktbarhet hos purke, brunst og bedekkingsrutiner v/HT Svin veterinær Maria Stenklev, Nortura SA
09:30 – 10:15 Maria fortsetter…
10:30 – 11:15 Forebyggende helsearbeid, avvenning og stell av smågris v/HT Svin veterinær Maria Stenklev, Nortura SA
11:30 – 12:15 Maria fortsetter…
12:15 – 13:15 Lunsj
13:15 – 14:00
Maria fortsetter…
14:15 – 15:00 Maria fortsetter…
15:00 – 15:15
Kaffepause m/ kake
15:15 – 16:00
Slik gjør vi det, v/kombiertprodusent Lars Hulleberg, Ringsaker
16:15 – 17:00
Lars fortsetter…
19:00 –
Middag på hotellet

Torsdag 29. oktober 2020

08:30 – 09:15 Avlsmessig utvikling og påvirkning på smågrisproduksjon v/Eli J. Gjerlaug Enger, Norsvin SA
09:30 – 10:15 Hvordan ta del i avlsframgangen, verdien av gode livdyr v/Eli J. Gjerlaug Enger, Norsvin SA
10:30 – 11:15 Fôring av purker og smågris v/Victoria B. Lund, Felleskjøpet Agri
11:30 – 12:15 Victoria fortsetter…
12:15 – 13:15 Lunsj
13:15 – 14:00
Victoria fortsetter…
14:15 – 15:00 Victoria fortsetter…
15:00 – 15:15
Oppsummering og avslutning v/Dyre Johan

Priser:
For medlemmer  5700,- for deltaker nr. to 4400,-
Ikke medlemmer 6900,-
Student 3300,-

Overnatting på hotel Astoria koster 1025,- pr. natt inkludert frokost og kveldsbufe (middag). Dette gjøres opp på hotellet ved utsjekk.

Har du spørsmål om kurset så send gjerne en e-post til dyre-johan.haug@norsvin.no