Siste frist 10. november!

Påmeldingsfristen til Gris i ’19 er 10. november. Husk å melde deg på!

Test
Publisert: 04.09.2019 Oppdatert: 13.11.2019

Stikkord:

Husk påmeldingsfristen 3. november!

Gris i ‘19 arrangeres torsdag 21. til fredag 22. november i flotte lokaler på Thon Hotel Oslo Airport på Gardermoen.

Kongressen arrangeres av Norsvin, Nortura og Felleskjøpet, og har et stort stand-område hvor du kan treffe aktører og utstyrsleverandører til en fagprat. Utstillerområdet er større enn noen gang, og all bespisning og foredrag foregår i samme del av hotellet. Gris i ‘19 blir en komplett kongress der både utstyr, bygg, fag, fôring, forsikring og finansiering blir viktige elementer.


Spennende og varierte foredrag

Årets konferanseprogram består av 4 delte sesjoner med god tid til pauser mellom foredragene. Foredragene varierer i tema, både fag og annet, slik at her blir det noe for alle. Det er ikke direkte-påmelding til foredragene – du deltar der du vil.


Benhelse hos rasktvoksende gris

Torunn Aasmundstad

Torunn Aasmundstad og Carl Andreas Grøntvedt forteller om de vanligste beinproblemene i dag, hvordan utviklingen er og hva Veterinærinstituttet finner relatert til halthet og beinproblemer ved obduksjon av gris. Foredraget passer for deg som ønsker et innblikk i hvordan vi avler for sterke bein og robuste griser, og hva som er viktig for å forebygge beinproblemer og oppnå god beinhelse hos slaktegris og purker.

Torunn Aasmundstad er Breeding Program Manager i Norsvin. Hun har tett kontakt med avlsbesetninger i Norge og kunder i utlandet. Torunn har en Ph.d på temaet holdbarhet og funksjonelt eksteriør hos gris og hun er også leder for seleksjonsgruppen for landsvin og duroc i Topigs Norsvin. Torunn har jobbet i Norsvin siden 2007.

Carl Andreas Grøntvedt

Carl Andreas Grøntvedt er veterinær, svinehelseansvarlig og forsker ved Veterinærinstituttet. Carl Andreas er europeisk spesialist I svinehelse. Før han ble ansatt på Veterinærinstituttet jobbet han ved Ambulatorisk Klinikk, NMBU. Han har også erfaring som privatpraktiserende veterinær med praksisområde i Ringsaker, Hedmark.

 

 

 


Besøk i grisehuset

For å unngå smitte har de fleste svineprodusenter lukket fjøsene sine for besøk. Det er en utfordring at samfunnet rundt oss ikke vet hva som skjer i grisehusene og hvordan grisen har det i Norge. Uvitenhet skaper mistenksomhet. Vi trenger å vise fram og fortelle gode historier fra norsk svineproduksjon. Fra tid til annen trenger vi også hjelp av håndverkere i grisehuset. Eli Maria og Bjørn Ståle kommer til Gris i’19 for å snakke om hvordan vi på en helsemessig sikker måte kan ta imot besøk av håndverkere, barnehager, skolebarn og andre som vil se på gris.

Bjørn Ståle Bekkeheien

Bjørn Ståle Bekkeheien er leder i Norsvin Sør-Vest og driver sammen med kona Silje-Kristin melke- og svineproduksjon på Nærbø. De har hatt rutine med å stenge grisehuset helt for besøkende, men har i det siste satt dette til side og har invitert barnas klassekamerater på besøk i grisehuset. Hele klassen ble tatt inn igjennom smitteslusen og fikk på seg verneutstyr. Bjørn Ståle er opptatt av omdømmebygging for svinenæringa og formidle, uten sminke hvordan matproduksjon og husdyrhold foregår.

 

Eli Maria Stenklev

 

Eli Maria Stenklev er utdannet veterinær og jobber som spesialveterinær på svin i Nortura Øst. Maria som har vært i Nortura i en årrekke er kjent som en engasjerende foredragsholder og har arbeidsfeltet omfatter blant annet rådgivning rundt smittebeskyttelse, produksjonsforbedrende tiltak og forebyggende helsearbeid ved besetningsproblemer.

 

 


Stort utstillerområde

Årets konferanse har et stort utstillerområde der leverandører og andre aktører stiller for en fagprat. Her vil er det også mulig å treffe årets sponsorer, se Gris i’19 – nettsiden for oversikt over sponsorer her.

Praktisk informasjon

Det er gode parkeringsmuligheter ved hotellet, eller kun 10 min med shuttlebuss fra flyplassen om du kommer med fly eller tog. De fleste vil få rom på Thon Hotel Oslo Airport, men noen får rom på nabohotellet, Thon Hotel Gardermoen. Dette hotellet ligger i gangavstand, kun 5 minutter å gå.

Påmelding

Det er fremdeles mulig å melde seg på årets Gris i’- konferanse. Ta med deg ektefelle, samboer, avløser, en nabo og/eller en venn og meld deg på i dag!

Meld deg på konferansen her.

For mer informasjon om kongressen, besøk Gris i ’19s nettside her.