Norsvins avlere samlet på Hamar

I dag åpnet styreleder Geir Heggheim årets avlsbesetningsmøte på Hamar. Her er Norsvins foredlings- og formeringsbesetninger samlet i to dager for faglig oppdatering og sosialt samvær med sine yrkeskollegaer.

Test
Publisert: 01.11.2018 Oppdatert: 01.11.2018

Stikkord: ,

Første taler ut i dag var Olav Eik-Nes, administrerende direktør i Norsvin, som snakket om globale trender i svineproduksjonen og hvilke konsekvenser dette får norsk svineavl.

Videre på programmet skal blant andre Sondre Naadland i Helsetjenesten for svin snakke om nye muligheter i Helsegris. Ole Bjarne Enger, foredlingsbesetning på Norsvin Landsvin i Stange, Hedmark skal fortelle om hvordan de la om til SPF sommeren 2018, og deres erfaringer så langt. Norsvin har som kjent en målsetting om at all svineproduksjon i Norge skal være SPF innen 2030. SPF står for spesifikk patogen frihet. Dette innebærer at dyrene i en SPF-besetning er fri for definerte sjukdomsfremkallende mikrober.

Darwin Tilstra som jobber i Topigs Norsvin USA skal fortelle om etterspørselen etter Norsvin  Landsvin og Norsvin Duroc i det amerikanske markedet. Norsvin har vært aktør i det amerikanske markedet siden 2002, da over 600 dyr ble fløyet over til USA. Etterspørselen etter vår genetikk er økende i det amerikanske markedet, mye på grunn av den gode helsen og hvor fôreffektiv den norske genetikken er.