Norsvins Utmerkelse tildeles Elise Eng

Norsvins styre har opprettet en ny pris som heter Norsvins Utmerkelse. Og første prisvinner ut er Elise Eng, kjent som Grisebonden på sosiale medier.

Test
Publisert: 30.06.2020 Oppdatert: 30.06.2020

Stikkord:

Bildet: Gunn, Elise og Gyda, tre generasjoner svineprodusenter på Sønstegård i Østfold.

Norsvins Utmerkelse tildeles Elise Eng

Norsvins styre har opprettet en ny pris som heter Norsvins Utmerkelse. Og første prisvinner ut er Elise Eng, kjent som Grisebonden på sosiale medier.

Statutt for prisen er som følger: Norsvins Utmerkelse skal tildeles en person eller organisasjon som har utmerket seg gjennom sitt engasjement og innsats for svinenæringen. Dette er noen som har bidratt til å fremme svinenæringen utad eller har bemerket seg positivt enten i eller utenfor næringen.

 

Prisen ble delt ut av Norsvins fylkesleder i Østfold Christian Bjørnstad. Elise er den første som mottar den nye norsvinprisen Norsvins Utmerkelse.

Grisebonden

Mandag kveld ble Elise Eng overrakt prisen Norsvins Utmerkelse. Christian Bjørnstad som er fylkesleder i Norsvin Østfold delte ut prisen til en overrasket prisvinner. Ekstra moro var det at besteforeldrene Ole Roald og Gyda også var til stede. Nå er det Elises foreldre Gunn og Jon som driver avlsbesetningen, som forøvrig også er en SPF-besetning. Elise er aktivt med og jobber i fjøset, og det er under dette arbeidet at vi som følger “Grisebonden” i sosiale medier er så heldige å få være med inn i grisehuset og få et innblikk i en grisebondes hverdag.

Stolt morfar Ole Roald, sammen med Elises foreldre Jon og Gunn som driver avlsbesetning i Østfold.

Om Elise, kjent under pseudonymet «Grisebonden» på Instagram, facebook og bloggen sin, sies det blant annet dette i begrunnelsen for utdelingen av Norsvins Utmerkelse: Elise viser fram hverdagen i et grisehus på en fremragende måte. Følger-skaren øker, og blant de finner vi andre bønder, forbrukere og også dyrevernere. Med sitt gode språk og fine bilder og videoer, viser Elise fram alt fra inseminering til grising. Vi er så stolte over at en ungdom som Elise bruker tid på å dele kunnskap om norsk svineproduksjon og den viktige jobben svineprodusentene gjør for å produsere trygg norsk mat på en god dyrevelferdsmessig måte. Vi heier på deg Elise og gleder oss til å følge deg og «Grisebonden» videre!
Gratulerer til Elise, og vi ønsker Grisebonden og alle andre grisebønder en riktig god sommer!