Nytt studiekurs om grisers atferd  

Vi lanserer et nytt studiekurs for svineprodusenter og andre i svinebransjen. Kurset heter På lag med grisen, og denne gangen er temaet etologi – grisens atferd.

Test
Publisert: 11.01.2021 Oppdatert: 06.07.2021

Stikkord:

Vi lanserer På lag med grisen, et nytt studiekurs for svineprodusenter og andre i svinebransjen. Denne gangen er temaet etologi – grisens atferd.

Større kunnskap om grisens atferd og behov vil bidra til at flere forstår hvordan de kan observere og bruke grisers atferd og signaler i den daglige driften av svinebesetninger, og på denne måten lette arbeidshverdagen. Studiekurset har fått tittelen “På lag med grisen”. Kurset er aktuelt for alle som er involvert i smågris- og slaktegrisproduksjon. 

Kursmateriell online og i magasinet Svin

Årets kurs har ikke noe tradisjonelt studiehefte, men består av en artikkelserie i Svin og på våre nettsider, samt en rekke korte filmer der både svineprodusenter og fagpersoner deler kunnskap og erfaringerArtikler og filmer utfyller hverandre og det blir link til filmene på Norsvins hjemmeside.

Artikkelserien om grisers atferd vil gå over tre nummer av Svin. De første kom i julenummeret av Svin i 2020, og vi vil fortsette i de to første utgavene i 2021. Disse artiklene vil også bli tilgjengelig digitalt på Norsvins hjemmeside. De som deltar på studiekurset, vil få dokumentert kunnskap i form av kompetansebevis. Utover vinteren håper vi også å lage noen podkaster og webinarer med samme tema. 

Bli med i en studiering nær deg

Studiekurset er både tenkt til bruk i studieringer i lokal- eller fylkeslag i Norsvin og til studier på egenhånd. Dersom koronasituasjonen tillater det, vil vi oppfordre flest mulig til å samles i studieringer. Lurer du på om det er en studiering i ditt område så ta kontakt med Norsvin.

Du finner studiekurset her, samt via ny gul knapp i menyen på høyre side på forsiden av norsvin.no.