Om oss

Norsvin er et samvirkeforetak (SA) eid av norske svineprodusenter. Vi er et avlsselskap, med utvikling, produksjon og salg av svinegenetikk som viktigste oppgaver.
Norsvins genetikk er blant de beste i verden, og tilbys kunder globalt gjennom selskapet Topigs Norsvin; verdens nest største selskap innen svinegenetikk. Norsvin SA har hovedkontor på Hamar og om lag 70 ansatte.

Norsvin sentralt arbeider aktivt overfor faglag og politiske miljøer når det gjelder svinenæringas rammebetingelser. Din stemme blir hørt lokalt via Norsvins fylkes- og lokallag som jobber svært aktivt for å synliggjøre svinenæringa som en viktig aktør i norsk næringsliv.

Kontaktinformasjon

Telefon: 62 51 01 00

E-post: norsvin@norsvin.no

Administrasjonens post- og besøksadresse:

Norsvin SA
Storhamargata 44
2317 Hamar

 

DNA sporing

Publisert: 17.12.2017 Oppdatert: 08.05.2018

I det nederlandske markedet er flere såkalte konseptproduksjonskjeder aktive. Slike markedskonsepter skiller seg ut for sine kunder med spesielle merkenavn, og produserer griser under spesifikke fôring- og/eller velferdsregelverk.

40 millioner griser i topigs norsvins avlsdatabase, Pigbase

Publisert: 17.12.2017 Oppdatert: 23.04.2018

Stikkord:

Morsevneegenskaper hjelper grisungene gjennom hele livet

Publisert: 17.12.2017 Oppdatert: 23.04.2018

Stikkord:

Fra inseminering til grising – forstå kullstørrelse

Publisert: 17.12.2017 Oppdatert: 23.04.2018

Stikkord:

Antall fødte grisunger er et resultat av antall eggløsninger, befruktning og overlevelse i livmoren. Kvaliteten på kunstig befruktning er nå så høy at nærmest alle eggløsninger fører til befruktning av egget og påfølgende celledeling.

Norsvin rystet over funn i Rogaland

Publisert: 04.12.2017 Oppdatert: 23.04.2018

Stikkord:

Mattilsynet har avdekket svært dårlige forhold hos enkelte slaktegrisprodusenter i Rogaland. Norsvin er rystet over forholdene; – vi tar fullstendig avstand fra det dyreholdet som her avdekkes, sier administrerende direktør i Norsvin SA Olav Eik-Nes.

Kartlegging av grisens kropp ved bruk av atlas

Publisert: 20.11.2017 Oppdatert: 01.02.2018

Stikkord: ,

Kan vi finne ut hvor mye bacon grisen har før vi sender den til slakteriet? Kan vi velge ut råner som fedre til slaktegrisen som har mye indrefilet? Hvordan vil skjelettet til grisen gjenspeile at vi ønsker store skinker? Dette er noen av spørsmålene vi ønsker svar på i et nytt forskningsprosjekt i Norsvin.