Svinefaglig seminar på Teams

25. og 26. november kan du delta på vårt årlige svinefagelige seminar fra kjøkkenbordet hjemme. Vi kjører nemlig seminaret online i år.

Test
Publisert: 20.11.2020 Oppdatert: 20.11.2020

Stikkord:

Vårt årlige svinefagelige seminar blir i år avviklet som webinar via Teams. 

I år vil det bli fokus på blant annet etologi  – grisens adferd. Lær deg å lese signaler grisen gir, og bruk det til nytte både for grisen og for deg som røkter. Vi viser et foredrag om ventilasjon med fokus på renhet i binger, og Mattilsynet skal si en del om tilsynskampanjen som starter opp i 2021. Rasjonell håndtering av strø og rotematriale, “inn og ut av bingen” v/Fjøssystemer.  

På dag to er det fôring det går i, både på purker og slaktegris. Dagens gris vokser raskt og det krever mye av blant annet fôret. 

 Felleskjøpet fôrutvikling vil presentere fôringsforsøk der de har kartlagt hva som skjer med fôrforbruket hos gris som blir syk eller halebitt. Norgesfôr skal snakke om rett fôring for å få holdbare purker, med fokus på oppdrett fram til første inseminering. 

 Vi har fått med oss Peter Theil i fra Aarhus universitet til å snakke om fôring i drektighet og rundt grising. Peter sin forskning omfatter både ernæringsmessige og fysiologiske studier av først og fremst purker. Et område av spesiell interesse inkluderer purkas og spedgrisens kvantitative omsetning av energi og næringsstoffer, laktasjonens igangsetting og slutt, samt regulering av vekst i jurvev og muskler. For mer informasjon om Peter Theils publikasjoner, se her. 

Vi håper å se DEG digitalt neste uke!


Hvordan fungerer det? 

Seminaret avvikles på Teams. Alle som har meldt seg på vil i forkant motta en link til webinaret.  Foredragsholder legger presentasjonen sin opp på skjermen slik at alle ser den. Det vil bli anledning til å stille spørsmål skriftlig via chat.

Påmelding

Påmelding skjer som vanlig via “min side”, eller send e-post til dyre-johan.haug@norsvin.no pris for å delta:
Pris 900,- for medlemmer og 1200,- for ikke medlemmer for begge dager, faktureres i etterkant.
For en dag 600,- for medlemmer og 800,- for ikke medlemmer, faktureres i etterkant.

 

For program: les mer her.