Topigs Norsvin åpner Delta Canada forskningssenter

Den 27. juni hadde Topigs Norsvin den offisielle åpningen av det nye forskningssenteret, Delta Canada. Åpningen fikk besøk av nesten 1000 kunder og andre forbindelser.

Test
Publisert: 29.06.2018 Oppdatert: 29.06.2018

Stikkord: ,

Delta Canada er et viktig steg i den videre utviklingen av Topigs Norsvin som en global leverandør av genetikk. Dette vil gjøre det raskere og enklere å levere den nyeste og beste genetikken til kunder, spesielt i USA og Canada, men også til resten av verden. De første rånene vil forlate senteret ved årets slutt.

«Delta Canada vil øke den genetiske utviklingen betydelig i Z-linjen og TN Tempo. Dette er en del av Topigs Norsvins langsiktige avlsstrategi og vil bidra betraktelig til å nå vårt mål om å doble den genetiske utviklingen i den kommende perioden»

- Hans Olijslagers, CTO i Topigs Norsvin

Forskningssenteret, som befinner seg i nærheten av Woodlands i Manitoba, Canada, er bygget med den nyeste teknologien for å tilrettelegge for maksimal dyrevelferd, best mulig biosikkerhet og minimal miljømessig påvirkning. Plasseringen er isolert fra annen svineproduksjon, men er samtidig nær Winnipeg Richardson Internasjonale flyplass, som gjør det mulig å eksportere råner med god helse og sæd av beste genetiske verdi til våre kunder. Den totale investeringen er på 10 millioner euro eller 15 millioner canadiske dollar.

Delta Canada har plass til 2600 gris og vil teste 7500 unge råner fra kjernebesetninger av TN Tempo farlinje og morlinjen Z-line hvert år. I likhet med Delta i Norge, er Delta Canada utstyrt med IFIR fôrstasjoner for individuell registrering av fôropptak og en CT skanner som gjør det mulig å forbedre stykningsdelene av slaktet, robusthet og kjøttkvalitet raskere og med bedre presisjon.

Trykk her for å se bilder og film av Delta Canada.

Om Topigs Norsvin: Svinegenetikkselskapet Topigs Norsvin er kjent for sin innovative tilnærming til implementering av nye teknologier og har et kontinuerlig fokus på kosteffektiv svineproduksjon. Bærebjelkene i selskapet er forskning, innovasjon og formidling av genetisk framgang. Kontinuerlig og god produktforbedring gjør at kundene kan oppnå en betydelig økt verdi i deres produksjon.