Vi avler på nitrogeneffektivitet

Den norske grisen har alltid vært kjent for å være verdens mest fôreffektive gris. Nå tar vi dette et steg videre og skal avle for nitrogeneffektive griser.

Test
Publisert: 21.08.2020 Oppdatert: 21.08.2020

Stikkord:

Den norske grisen har alltid vært kjent for å være verdens mest fôreffektive gris. Nå tar vi dette et steg videre og skal avle for nitrogeneffektive griser. Nitrogen er en viktig byggekloss i protein som grisen får gjennom kraftfôret. Dette blir brukt til å avleire kjøtt som vi senere kan spise. Protein er en dyr fôrråvare i tillegg til at ufordøyd protein utgjør klimagassutslipp fra grisens gjødsel. En effektiv utnyttelse av nitrogenet i kraftfôret er derfor kjempeviktig for bondens økonomi, god ressursutnyttelse og mindre klimagassutslipp fra norsk svineproduksjon.

Nedenfor kan du se en kort informasjonsfilm om denne satsningen: