Nyheter

Grisen er en viktig del av det grønne skiftet

Publisert: 10.12.2021 Oppdatert: 10.12.2021

Stikkord:

Pandemier og klimaendringene byr på store utfordringer for landbruket framover. Matproduksjonen må gjøres mer robust, slår FNs organisasjon for mat og landbruk (FAO) fast i sin siste rapport. Norsk svinekjøtt har mindre CO2-utslipp enn alle andre typer kjøtt, inkludert flere typer plantebaserte kjøtterstattere. Ved bruk av mer norskprodusert fôr kan den norske grisen bli enda

Didriksen tar ikke gjenvalg

Publisert: 08.12.2021 Oppdatert: 08.12.2021

Stikkord:

Beate Menes Didriksen har gitt beskjed til valgkomiteen i Norsvin om at hun ikke tar gjenvalg som leder i Norsvin SA. Didriksen ble valgt som leder på årsmøtet i 2020 og har sittet i Norsvin styret siden 2014.

Gris i 22 – Har du forslag til foredrag? 

Publisert: 07.12.2021 Oppdatert: 07.12.2021

Stikkord:

Komiteen som har ansvar for fagforedragene på Gris i ‘22 er i full gang og ønsker innspill på aktuelle tema til foredrag og foredragsholdere.

Fagseminar – nå også DIGITALT!

Publisert: 03.12.2021 Oppdatert: 03.12.2021

Stikkord:

7. – 8. desember, arrangeres Svinefaglig seminar på Hamar

Ingris årsoppgjør 2021 – ny frist for registrering 

Publisert: 26.11.2021 Oppdatert: 26.11.2021

Stikkord:

Fristen for å registrere Ingris-data for 2021 er framskyndet til den 15. februar 2022. Dette er for å komme tidligere i gang med kontroll av data og beregninger av årsresultater.  

Relansering av studiekurs – På lag med grisen 

Publisert: 26.11.2021 Oppdatert: 26.11.2021

Stikkord:

Nå er tiden inne for å gjennomføre studiekurs. På grunn av korona har de fleste ikke fått gjennomført fjorårets studiekurs «På lag med grisen». Derfor velger vi å kjøre det samme studieopplegget på nytt igjen denne vinteren. Tema for kurset er etologi – grisens atferd.