Kalender og kursoversikt

Inseminasjonskurs 24. juni
Webinar: Nye purkedelen i Ingris
Smågriskurs i Kristiansand
Kurs i smågrisproduksjon
Dato Kurs Kursformat Sted Mer informasjon
24.juni Inseminasjonskurs Éndagskurs Hamar Les mer om kurset her
20.-22. september Smågrisproduksjon Tredagerskurs Kristiansand Les mer om kurset her
11.-13. oktober Smågrisproduksjon Tredagerskurs Hamar Les mer om kurset her

Kommende hendelser

Kurs i smågrisproduksjon

Norsvinskolen holder kurs i smågrisproduksjon 11 – 13 oktober på Hamar. Dette er et av tre kurs du trenger for å bli «Cand Pig». Kurset er for alle som jobber i bransjen, både for erfarne og uerfarne.
Neste kurs: 11.
- 13. October, 2022

Smågriskurs i Kristiansand

Norsvinskolen holder kurs i smågrisproduksjon 20 – 22 september, på Scandic Sørlandet,  Travparkveien 14, NO-4636, Kristiansand. Kurset er for alle som jobber i bransjen, både for erfarne og uerfarne.
Neste kurs: 20.
- 22. September, 2022

Inseminasjonskurs 24. juni

Norsvin arrangerer inseminasjonskurs 24. juni på Hamar. Påmelding innen 10. juni. Benytt sjansen nå dersom det er planer om eierskifte eller du har skoleelever /andre ansatte som trenger kurs for å få tillatelse fra Mattilsynet til å inseminere. 
Neste kurs: 24.
- 24. June, 2022

Webinar: Nye purkedelen i Ingris

Velkommen til gratis webinar med tema: Nye purkedelen i Ingris.
Neste kurs: 24.
- 24. June, 2022

Relansering av studiekurs - På lag med grisen

På grunn av korona har de fleste ikke fått gjennomført fjorårets studiekurs «På lag med grisen». Derfor velger vi å kjøre det samme studieopplegget på nytt igjen denne vinteren. Tema for kurset er etologi – grisens atferd.
Avl for redusert rånesmak

Androstenon og skatol er begge arvelige komponenter, så avl for lavere nivåer av rånesmak i grisene er mulig og er en langsiktig løsning på rånesmaksproblematikken. Rånesmak er nå implementert i avlsmålet til norsk landsvin og duroc.

Grunnene til at dette ikke har blitt gjort tidligere, er usikkerhet rundt hvordan en seleksjon vil påvirke reproduksjonsegenskaper samt mangel på tilfredsstillende målemetoder.