Om oss

Norsvin er et samvirkeforetak (SA) eid av norske svineprodusenter. Vi er et avlsselskap, med utvikling, produksjon og salg av svinegenetikk som viktigste oppgaver.
Norsvins genetikk er blant de beste i verden, og tilbys kunder globalt gjennom selskapet Topigs Norsvin; verdens nest største selskap innen svinegenetikk. Norsvin SA har hovedkontor på Hamar og om lag 70 ansatte.

Norsvin sentralt arbeider aktivt overfor faglag og politiske miljøer når det gjelder svinenæringas rammebetingelser. Din stemme blir hørt lokalt via Norsvins fylkes- og lokallag som jobber svært aktivt for å synliggjøre svinenæringa som en viktig aktør i norsk næringsliv.

Kontaktinformasjon

Telefon: 62 51 01 00

E-post: norsvin@norsvin.no

Administrasjonens post- og besøksadresse:

Norsvin SA
Storhamargata 44
2317 Hamar

 

Store markedsproblemer for gris

Publisert: 06.09.2018 Oppdatert: 12.09.2018

Stikkord:

Totalmarked kjøtt og egg har nettopp revidert markedsprognosen for 2018. Det forventes det nå et overskudd på 5800 tonn svinekjøtt, hele 1200 tonn høyere enn hva forrige prognose viste. Neste års markedsprognose viser 5400 tonn for mye.

Innstramming av konsesjonsregelverket

Publisert: 03.09.2018 Oppdatert: 06.09.2018

Stikkord:

Landbruksdirektoratet har i dag overlevert rapporten “Regulering av smågrisproduksjon og utkjøp av svineprodusenter” til Mat- og Landbruksdepartementet.

– Tidenes mulighet for innstramming

Publisert: 28.08.2018 Oppdatert: 28.08.2018

Stikkord: ,

Årets jordbruksavtale gir tidenes mulighet for innstramming av regelverket rundt engangspurker. Samtidig kan det gi åpning for å drive produksjonsregulering på purker.

Nedgang i sædsalget

Publisert: 16.08.2018 Oppdatert: 27.08.2018

Stikkord:

Det kan se ut til at svineprodusentene følger oppfordringen fra markedsregulator og Bondelaget om å redusere antall bedekninger. Norsvin mener at svineprodusentene fortsatt må følge denne oppfordringen en stund til.

Hvilket Mattilsyn vil departementet ha?

Publisert: 06.08.2018 Oppdatert: 06.08.2018

I Dagens Næringsliv i dag er det en kommentar skrevet av Peer Ola Hofmo, Overveterinær i Norsvin. Kommentaren handler om hvilket Mattilsyn vi skal ha og krever innlogging til Dagens Næringsliv. Vi deler derfor kommentaren her.

I dag produseres det 3 % mere svinekjøtt enn hva vi trenger. Dette gir ca. kr 1,85 for lav utebetalingspris per kg kjøtt, og en samlet næring taper 250 millioner kroner i året. Dersom alle reduserer purketallet vil vi oppnå en «kindereggeffekt»; sterk lønnsomhetsforbedring på de gjenværende purkene og bedre plass for smågrisen. I neste

123...10...