Om oss

Norsvin er et samvirkeforetak (SA) eid av norske svineprodusenter. Vi er et avlsselskap, med utvikling, produksjon og salg av svinegenetikk som viktigste oppgaver.
Norsvins genetikk er blant de beste i verden, og tilbys kunder globalt gjennom selskapet Topigs Norsvin; verdens nest største selskap innen svinegenetikk. Norsvin SA har hovedkontor på Hamar og om lag 70 ansatte.

Norsvin sentralt arbeider aktivt overfor faglag og politiske miljøer når det gjelder svinenæringas rammebetingelser. Din stemme blir hørt lokalt via Norsvins fylkes- og lokallag som jobber svært aktivt for å synliggjøre svinenæringa som en viktig aktør i norsk næringsliv.

Kontaktinformasjon

Telefon: 62 51 01 00

E-post: norsvin@norsvin.no

Administrasjonens post- og besøksadresse:

Norsvin SA
Storhamargata 44
2317 Hamar

 

Utkjøpsordning smågrisprodusenter

Publisert: 27.11.2018 Oppdatert: 27.11.2018

Stikkord:

Omsetningsrådet har vedtatt en retningslinje om utkjøpsordning med tilskudd til produsenter som slutter med svinehold.

Statsrådsbesøk

Publisert: 19.11.2018 Oppdatert: 27.11.2018

Stikkord:

Landbruks- og matminister Bård Hoksrud besøkte i dag Senter for avl og bioteknologi på Hamar. Her fikk han en liten innføring i hva de tre avlsorganisasjonene Norsvin, Geno og TYR driver med.

Svinekjøttmarkedet forbedrer seg

Publisert: 19.11.2018 Oppdatert: 19.11.2018

Stikkord:

Totalmarked kjøtt og egg har nettopp revidert markedsprognosen for 2019. Det forventes t nå et overskudd på 2500 tonn svinekjøtt, hele 2900 tonn lavere enn hva forrige prognose viste.

Nye Duroc plussprodukter – velg det som passer for deg

Publisert: 31.10.2018 Oppdatert: 31.10.2018

Stikkord:

Fra 5. november erstatter vi dagens Duroc Pluss-produkt med to nye spesialprodukter!

Nye tilleggskrav ved import av høy og halm

Publisert: 25.10.2018 Oppdatert: 26.10.2018

Viktig informasjon fra Mattilsynet: Det er innført flere dyrehelsekrav for høy og halm som importeres til dyrefôr fra land utenfor EØS-området. De nye tilleggskravene gjelder umiddelbart!

Antibiotikabruken i matproduksjon er redusert i hele EU, med enkelte unntak, skriver European Medicines Agency i sin siste rapport. Norge troner øverst på listen over land med lavt antibiotikaforbruk i besetninger med matproduserende dyr.