Flere avvente per årspurke

26.06.2012

Årsstatistikkken for Ingris 2011 viser tidenes resultat i smågrisproduksjonen med 23,5 beregna avvente per årspurke i gjennomsnitt.

Les mer

Økt tilvekst hos slaktegris

26.06.2012

Fra 2010 til 2011 har den daglige tilveksten hos slaktegrisen hatt en økning, og i 2011 var tilveksten i gjennomsnitt 952 gram per dag. Det viser den nylig publiserte Ingris-statistikken over resultater i norske svinebesetninger.  

Les mer

Fra markedet i USA

22.02.2016

2014 var et avgjørende år for Topigs Norsvin i USA. Betydelige investeringer i langsiktige ressurser beviser vår interesse for det amerikanske markedet.

Les mer

Lurer du på hvordan norsk svineproduksjon foregår?

22.02.2016

Her kan du se hvordan norsk svineproduksjon foregår, og hvordan griser har det fra de blir født til de blir slaktet.

Animalia ved Helsetjenesten for svin har fått laget en film om norsk svineproduksjon, les mer her.

Næringen har blitt utfordret fra flere hold til å komme med god, "usminket" informasjon om hvordan norske griser har det. Filmen tar utgangspunkt i produksjonen i en satellitt-besetning i en purkering i Vestfold.

Vi får være med på fødsel, stell av grisene, sliping av tenner med mer. Det er også med en sekvens med en halebitt gris. Deretter er vi med på innlasting på dyrebilen og hele prosessen på slakteriet

Les mer

Unngå villsvinjakt i Øst-Europa

22.02.2016

Er du svineprodusent og planlegger villsvinjakt i Polen eller i de baltiske landene? Norsvin anbefaler deg at du skrinlegger planene. Dette skyldes faren for å dra med smitte av afrikansk svinepest hjem til egen besetning og inn i den norske svinepopulasjonen.

Les mer