Dette er noen av Norsvins hovedpunkter i kritikken mot NNR:
Det benyttes globale tall på klimagassutslipp fra svineproduksjonen. Disse tallene er 3 ganger høyere enn de reelle norske tallene.
Det er bekymringsfullt at norsk landbruk ikke får noen uttelling for et veldig godt landbruk, med friske og fôreffektive dyr.
Norsvin-forsker Eli Gjerlaug Enger uttaler: “Disse kostholdsrådene er ikke særlig positive for norsk landbruk. I Norge klarer vi i stor grad ikke å produsere det de i NNR hevder at er klimavennlig å produsere”.
“Norsk gris er noe av den mest bærekraftige proteinrike maten vi kan spise. Den har et lavere klimagassutslipp enn både kylling og oppdrettslaks”, sier hun til Nationen.
Les hele saken her: Mener kostholdsrådene bruker tre ganger for høyt tall for utslipp fra norsk svin (Nationen)
Se også: Vesentlige svakheter i bærekraftsartikkel (norsvin.no)