Skrevet av: Siv Heimdal, Rethink Food
Som næringsdrivende må vi være med å fortelle den positive historien om norsk svinenæring. Fordi det er vår jobb å skape tillit hos forbrukere slik at om at de skal kjøpe norsk svinekjøtt med god samvittighet og stolthet.
Den jobben er egentlig ikke så vanskelig, for det skjer veldig mye bra i svinenæringen. Vi produserer mat med høy kvalitet, vi har verdens friskeste svinepopulasjon, bidrar med selvforsyning, viktige distriktsarbeidsplasser og grisen utnytter ressurser mennesker ikke kan spise og blir til mat. Og sist, men ikke minst, norsk svinenæring har god dyrevelferd sammenlignet med nesten alle andre land.
I dette kurset skal du lære om hva svinenæringen består av og bidrar med, hvordan Norsvin bidrar med bærekraftig avlsarbeid både nasjonalt og internasjonalt, og hvordan du som aktør i denne næringen og tillitsvalgt kan ta en større rolle som ambassadør. Det er dere produsentene som er de viktigste ambassadørene for svinenæringen.
Du kan fylle din rolle på en måte som gjør at du er komfortabel med det. Ved å søke informasjon og kunnskap, så vet du hva som er riktig, og du kan svare når folk spør. Du kan åpne opp og vise frem din produksjon til folk i lokalmiljøet ditt, eller du kan være den som heier på næringen og de andre ved å støtte og like på sosiale medier. Uansett er det et faktabasert kunnskapsgrunnlag som er grunnlaget i enhver god kommunikasjonsjobb.
Det er dette kunnskapsgrunnlaget du skal få i årets studiekurs fra Norsvin.
Din jobb er viktig!
Du produserer mat av høy kvalitet og bidrar til Norges selvforsyning
Du er en ambassadør for norsk svinenæring
Søk kunnskap - det skaper trygghet og stolthet
Husk at ingen kan gjøre alt, men alle kan gjøre litt!