Det ønsker vi å gjøre noe med! Det er nemlig dere grisebønder som er de beste ambassadørene for svinenæringen og svinekjøttet. I kurset skal dere få økt kompetanse om:
- Norsk svineproduksjon – nøkkeltall om næringa, helsestatus og dyrevelferd
- Verdiskaping og ringvirkninger i norsk næringsliv
- Svineproduksjonen i et klima- og bærekraftperspektiv
- Norsvin og Topigs Norsvin – verdi for bonden av avlsarbeidet og internasjonal virksomhet
- Forskning, teknologi og innovasjoner
- Å være ambassadør for egen næring – dialog med og kunnskapsformidling til samfunnet
- Å ta imot besøk i grisehuset på en sikker måte
- Gris og bonde på sosiale medier
- Betydningen av yrkesstolthet, faglige og sosiale nettverk og medlemsengasjement
Denne gangen består studiekurset av filmer og et kortfattet studiehefte med spisset budskap, enkle faktagrunnlag og diskusjonsspørsmål. Det vil også bli satt opp en egen hjemmeside for kurset. Kurset har tre studieenheter og vil være ferdig til nyttår. Alle medlemmer i Norsvin vil få studieheftet tilsendt så snart det er ferdig trykt.
Følg med her på norsvin.no for siste nytt om vinterens studiekurs.
Forrige studiekurs fra Norsvin hadde temaet “Fôring av smågris og slaktegris“
Hovedbilde: Kristian Karset Broen.