Zingko Zakung er moteinfluenser, men også en stemme for dem av forbrukerne som vet lite om matproduksjon og hvor maten de spiser kommer fra. I fire nye filmer fra Matprat har Zingko Zakung tatt på seg rollen som nysgjerrig utforsker. Med filmteam på slep har hun besøkt fire ulike gårder (ku, gris, kylling og svin) for å lære mer om hvor maten vår kommer fra.
En dag i bondens liv
Zakung fulgt bøndene gjennom en arbeidsdag. Hun fikk innblikk i en hverdag som handler om mye mer enn å produsere mat – det handler om høye krav, omsorg for dyr og et engasjement for trygg norsk matproduksjon.
På Bjerkeskaug gård
– Norsk matproduksjon er en viktig del av Norge, og jeg brenner for å vise hvordan en helt vanlig dag som bonde ser ut, sier grisebonde Silje Lystad. Hun håper filmen kan gi seerne forståelse for hvorfor det å velge norsk mat er både trygt og bærekraftig.
Se også: 7 kjappe med grisebonde Silje Lystad
I episoden får Zingko se hvordan norske husdyr har noen av verdens laveste behov for medisiner, og lærer hvor mye arbeid og kjærlighet som går inn i hver eneste gris på gården.
Bakgrunnen for serien fra Matprat er ønsket om å gi et nytt perspektiv på veien fra bondegården til butikkhyllene – og en større respekt for de som gjør det mulig.
Se hele serien med Zingko, og å få innblikk i bondehverdagen til fire bønder i landet: Zingo – sau gris kylling ku